Skoleformænd raser over politikerne

Foto: Helle Eriksen

Roskilde: Flere af formændene for skolebestyrelserne i Roskilde Kommune raser over politikernes beslutning om at indefryse 40 millioner kroner, som institutionerne ellers havde sparet op for at komme helskindet gennem de næste år.

– Det her er en inkompetent måde at styre økonomien på, og det opfordrer til at opføre sig tosset. Det, at vi kan overføre fra et år til et andet, handler om tillid. Det er en hensigtserklæring fra byrådet om, at det stadig er institutionernes penge, men den tillid er brudt nu, lyder det fra Klaus Nørskov, skolebestyrelsesformand Sct. Jørgens Skole.

Kommunen frygter sanktioner for at have sprængt rammen for serviceudgifter, hvis ikke de 40 millioner kroner indefryses, men skoleformændene er vrede over politikernes metodevalg.

– Vi kommer i sandhed til at ødsle kommunens penge væk nu. Vi bliver nødt til at fifle med økonomien og købe ting, som vi i virkeligheden ikke har brug for her og nu, men som vi køber for at være sikre på, at vi får brugt alle pengene og helst lidt ekstra, så vi ikke risikerer, at de bliver taget fra os, siger Bjarne Hvidkjær, formand på Jyllinge Skole.

Læs mere i DAGBLADET Roskilde lørdag.