Schwartz Thomsen-lån fordoblet på et halvt år

Foto: Per Jensen
Roskilde Bank. Foto Per Jensen.
Roskilde Bank. Foto Per Jensen.

Det dyreste bekendtskab for Roskilde Bank blev Kenneth Schwartz Thomsen, men da han endnu var ny kunde, var bankens begejstring for ham stor.

»Engagementet fungerer upåklageligt,« konstaterede banken i begyndelsen af 2005, da man forhøjede hans låneramme til 219 millioner kroner, så han kunne købe en ejendom på Enghavevej i København.

Allerede et halvt år senere var hans engagement ifølge DAGBLADET Roskilde vokset til 511 millioner kroner, hvilket var større end nogen anden kundes.

Kun én gang blev bestyrelsen præsenteret for en skriftlig bevillingsansøgning, der vedrørte Kenneth Schwartz Thomsen.

Det var i begyndelsen af september 2005, hvor der blev bevilget en låneramme op til 510 millioner kroner. Forhøjelsen skulle bl.a. give Kenneth Schwartz Thomsen mulighed for at købe uspecificerede udlejningsejendomme i hovedstadsområdet.

– Er der noget forkert i at yde et lån til køb af en ejendom? spurgte Søren Halling-Overgaard, der er advokat for bestyrelsesformand Peter Müller, da bestyrelsens godkendelse af forhøjelsen af Kenneth Schwartz Thomsens låneramme var blevet dokumenteret.

Det mente FS-advokat Jacob Skude Rasmussen ikke, der var, men fastholdt, at bevillingen blev givet på grundlag, der ikke var tilstrækkeligt oplyst.

– Der mangler oplysninger, så bestyrelsen kan vurdere risikoen ved de konkrete engagementer, sagde Jacob Skude Rasmussen.