Så kan de spille i Gundsølille

Foto: Jonas Haugegaard

Roskilde: GSG & IF's fodboldafdeling får sin grusbane tilbage, efter Gundsø Kommune for otte år siden dumpede jord på den og gjorde den umulig at spille kampe på.

– Det er simpelthen dejligt. Det har vores fodboldspillere savnet meget. Specielt nu, hvor det er så vådt, siger formanden for foreningen, Per B. Lassen.

Problemet med den for korte bane opstod, da den tidligere Gundsø Kommune besluttede at dumpe jord i den ene ende af banen. Det skar så meget af længden, at banen blev kortere, end de 90 meter fodboldloven foreskriver, en bane mindst skal være for at spille 11-mandsfodbold på den.

Forvaltningen i Roskilde Kommune har vurderet, at det vil koste 35.000 kroner at gøre banen 90 meter lang. Penge, som Kultur- og Idrætsudvalget nu har indstillet, at byrådet bevilger fra en pulje på tre millioner kroner til renovering af idrætsfaciliteter.

– Det er vi rigtig glade for. Det gør, at vi igen kan deltage i grusbaneturneringer, og at to hold kan træne på banen samtidig, fortæller Lotte Sørensen, formand for GSG & IF's fodboldafdeling.