Så høj bliver moské i Roskilde

Foto: Kristian Jørgensen

ROSKILDE: En moské med to 16 meter høje minaretter er med stor sandsynlighed på vej til at blive opført i Roskildes centrum.

Den nuværende moské i gården på Allehelgensgade 11 kan ikke rumme de 1.100 brugere, og i stedet vil menigheden opføre en rigtig moské med de symbolske spir – dog uden lyd fra højtalere.

Politikerne i byrådet vil sikre sig, at minaretterne ikke bliver til gene i bybilledet. Derfor fik formanden for Teknik- og Miljøudvalget, Torben Jørgensen (S), mandag eftermiddag en lift fra beredskabet rejst til 16 meters højde på det sted, hvor minaretterne i givet fald bliver rejst.

– Det er mest for at kunne vise, hvordan det reelt vil se ud. Så er det faktuelt, og det er godt at have som udgangspunkt, når man skal drøfte det, siger Torben Jørgensen til DAGBLADET Roskilde.

Vigtigt symbol

For de 1.100 brugere af den nuværende moské er det vigtigt at få minaretter. Ikke fordi man skal kunne se dem i byen, men for at have en rigtig moské.

– Det er mere en symbolsk værdi. Første generation var bare glade for at have et sted, men når vi er tredje generation, føler vi, at det er vores hjemland, og så vil vi også have en rigtig moské med minaretter. Det er især de unge. De vil helst se, at der ligger en moské og ikke en fabriksbygning, siger Tuncay Yilmaz, formand for Roskilde Kulturforening, som står bag moskéen, og desuden byrådsmedlem for SF.

4. oktober klokken 19 er der borgermøde om moskébyggeriet på rådhuset. Bliver projektet godkendt, starter byggeriet til marts.

Læs mere i DAGBLADET tirsdag.

ktj