RUC-studerende frygter pladsmangel

RUC
  roskilde universitet forelæsning auditorium
RUC roskilde universitet forelæsning auditorium

Sjælland: De studerende, der begynder på Roskilde Universitet (RUC) efter sommerferien, må sandsynligvis finde sig i at skulle sidde lårene af hinanden, stå op eller finde en plads i vindueskarmen, når de skal have undervisning.

Det frygter universitetets nuværende studerende efter, at RUC har offentliggjort, at man vil optage 1880 studerende efter sommerferien. Det er det samme antal, som sidste år, hvor de nye studerende siden studiestart har måttet kæmpe imod store pladsproblemer. Det skriver DAGBLADET.

– Vi har igen og igen gjort ledelsen opmærksom på pladsproblemerne. Alligevel har man valgt at optage lige så mange studerende som sidste år, siger Toke Høiland-Jørgensen, formand for studenterorganisationen, Studenterrådet.

Pladsproblemerne, der især var udtalt efterår, var så store, at universitetet måtte fjerne en del af bordene i undervisningslokalerne. Det skete for at undgå at komme i karambolage med brandmyndighedernes regler for, hvor mange elever, der må klemmes ind i undervisningslokalerne.

Hos universitetets studenteradministration anerkender studiechef, Inger Rossing Jensen, at situationen ikke er "optimal".

– Vi er klar over, at der er de her problemer, men vi er i gang med at løse det. Vi arbejder blandt andet for at udvide vores kapacitet og samtidig dele de store hold op, så vi kan undervise dem over flere omgange, siger Inger Rossing Jensen.