Roskilde sled sig til sejr i grim kamp

Håndbold: Det var meget lidt kønt, da Roskildes 1. divisionskvinder sled sig til en sejr på 28-25 over HIK tirsdag aften. Men to point er to point, som man siger.

Roskilde sled sig til sejr i grim kamp

På en halvskidt dag for Roskilde var Alberte Halmø bedste spiller for hjemmeholdet. Foto: Jeppe Lodberg

Roskilde lagde generelt fint fra land, og angrebsmæssigt kom man til vældig store chancer stort set i hvert eneste angreb i det første kvarters tid.

Et minus var det hér, at eksempelvis venstrefløjen Matilde Kirkegaard både et straffekast og en ren friløber i løbet af opgørets indledning.

Ikke desto mindre blev det hurtigt både 4-2 og 6-3, og det med målscorerne bredt godt ud.

Hjemmeholdet havde dog i den anden ende af banen en smule svært ved sideforskydningerne i forsvaret, og igen og igen fik HIK spillet værterne tynde med en næsten fri fløjafslutning til følge.

Til alt held for de hvidblusede havde HIK til gengæld meget svært ved at omsætte de nævnte, store fløjchancer til mål.

Ikke desto mindre fik gæsterne dog stille og roligt ædt sig ind i opgøret igen i takt med, at Roskilde i et stykke tid selv havde svært ved at få sendt kuglen i mål. Kun topscorer Sarah Vabø-Rasmussen (fire mål og to assist på det tidspunkt) havde ved 7-6 på tavlen været rigtig skarp i en længere periode.

9-9 hed stillingen efter 23 minutter, og i den ligning må man heller ikke glemme, at Roskilde-keeper Emilie Jacobsen havde fået fat i meget lidt. Mens Viola Tranberg i den anden ende brændte den ene store chance efter den anden.

Mod slutningen af halvlegen gik hjemmeholdet over i syv-mod-seks, men det betød i stedet lynhurtigt tre bolde i tomt mål fra HIK’s side, og pausestillingen 14-14 fortalte ingenlunde historien om, at Roskilde på alle måder virkede som et bedre håndboldhold.

Hvis skarphed og koncentration mangler, kan man have nok så meget større bredde end sin modstander, uden at det hjælper det fjerneste.

Man skulle tro, at de havde fået en opsang i pausen, men Roskilde lagde ikke desto mindre ud på præcis samme ukoncentrerede facon, som man var sluttet første halvleg.

Nu var endda også Sarah Vabø helt skævt på den med den ene afbrænder efter den anden, og holdkammeraterne fulgte trop.

Og således kom HIK efter 36 minutter foran 17-16 – holdets første føring i hele kampen…

Så fulgte i det mindste fire Roskilde-scoringer i rap i en periode, hvor gæsterne var gået frem i en meget offensiv opdækning – noget, der ikke helt fungerede for HIK.

Man sad i et tidsrum på omkring en halv snes minutter med følelsen af, at nu var udeholdet lige ved at knække, men hver gang Roskilde var kommet foran med tre, reducerede HIK igen og igen.

Og derfor blot 23-22 efter 49 minutter, og reelt var alle scenarier stadig i spil. De var de også otte minutter senere, hvor der med tre tilbage på haluret stod 25-24 til Roskilde.

Hér diskede Emilie Jacobsen op med en særdeles vigtig redning i buret, og i den anden ende nettede Mollie Edelved til 26-24 med halvandet minut igen.

I næste angreb nappede en pludselig skarp Jacobsen igen bolden, og da Alberte Halmø scorede i den modsatte ende, var sagen afgjort.

Men sikke et slid for Roskilde..