Roskilde Festival klar med spilleplanen

Roskilde Festival klar med spilleplanen: Sådan spiller de på Orange

Roskilde Festival offentliggjorde deres fulde program tidligt torsdag morgen. Det fulde program stille dog stadig spørgsmål, for pt. er det kun til at se tre koncerter på Orange fredag og lørdag. De senere år har der været fire koncerter hver af de to dage på den store scene.

Foto: Thomas Olsen

Roskilde Festival nærmer sig stille og roligt, og i dag, den 27. april, har Roskilde Festival så offentliggjort spilleplanen. Det betyder også, at vi nu kender alle navnene, som skal spille på Orange Scene til sommer.

Ved festivalen i 2022 spillede i alt 13 bands på festivalens hovedscenen, og i år er antallet af koncerter det samme. 12 af dem var allerede på plads, da det næsten fulde program blev offentliggjort i marts

Festivalen fortsætter med kun at have to koncerter på Orange på åbningsdagen, onsdag. Det bliver til dels home-grown med Blæst som åbningsband klokken 18.30, og den sene koncert klokken 22 bliver den amerikanske rapper Kendrick Lamar. Men dagens andet store navn, Queens of the Stone Age, skal spille på Arena klokken 0.15.

Sidste år var der fire koncerter på Orange torsdag og fredag, og det er her, at festivalen allerede har fyldt godt op med navne.

Inden det fulde program var offentliggjort, var tre navne sat på til at spille torsdag. Det var Burna Boy (1.00), Lil Nas X (22.15) og Tove Lo (19.30). Med det fulde program er den amerikanske hiphop-legende Busta Rhymes også sat til at spille på Orange klokken 17.

Fredag var også fyldt godt op. Publikum kendte Blur (22.30) Christine and the Queens (1.00) og danske Kesi (19.30) som kunstnere, der skal spille på den største scene. Sidste år havde Roskilde Festival fire navne på Orange om fredagen.

Den manglende brik viste sig at være det internationale kollektiv Jammjam, som går på klokken 17. To af fredagens hovednavne, spanske Rosalía (23.15) og engelske D-Block Europe (20.30), er sat på Arena.

Lørdagen byder kun på tre navne på Orange: Ørkenblues-bandet Tinariwen (17.00), storhittende Tobias Rahim (19.30) og amerikanske Lizzo (23.00), mens Angélique Kidjo skal opleves på Arena klokken 19.30.

Den gendannede danske duo Ukendt Kunstner lukker Arena klokken 1.00.