Rekordmange vil have ungdomsbolig

»Hvem har brug for en ungdomsbolig i Roskilde?«
»Hvem har brug for en ungdomsbolig i Roskilde?«

Interessen for studieboliger topper altid i august, men i år er den større end nogensinde, og rekordmange har stillet sig på venteliste til at få tag over hovedet.

Foreløbig har 915 unge i denne måned skrevet sig på venteliste. Det oplyser Boligselskabet Sjælland. Hvis tendensen fortsætter, ender august med over 1.300 opskrivninger. Så bliver det femte gang i år, der sættes ny månedsrekord.

Det er nemlig ikke første gang, der har været rekord mange opskrivninger. I august 2013 skrev 737 unge sig op til ungdomsbolig. Det var dengang en fordobling i forhold til månederne før, og tallet fik lov at stå som det højeste gennem hele 2014.

Men den rekord blev slået fem gange i 2015, hvor både april, maj, juni, juli og nu altså også august havde stadig voksende antal opskrivninger til ventelisten. Og det er der en god forklaring på,siger boligselskabets kommunikationschef, Morten Lykkeberg.

– Vi har nogle rigtig attraktive ungdomsboliger, men de har været svære at få øje på for de nye studerende. Derfor har vi udvidet samarbejdet med uddannelsesinstitutionerne, specielt RUC og UC Sjælland i campusområdet ved Trekroner.

I Roskilde har Boligselskabet Sjælland ungdomsboliger i Spritfabrikken i den centrale del af byen og i Trekroner. Også i Holbæk kan Bosj tilbyde ungdomsboliger i den tidligere kaserne.