Rallybiler på Dyrskuepladsen

Masser af vroummm på Dyrskuepladsen: Kom ud og kig

Dyrskuepladsen er et godt sted og afprøve rallymateriellet inden sæsonstart. (Foto: Morten Dam)

Foto: Morten Dam

Årets første rallyarrangement på Dyrskuepladsen er en materieltest op til sæsonstarten og det finder sted søndag 26. marts.

Her skal rallykørerne afprøve, justere og kvalitetssikre køretøjerne, så alt kan være klar når det senere på foråret for alvor går løs. Det er den lokale motorklub ASK Hedeland, der står som arrangør af den såkaldte John Frederiksen rallytest.

Bilerne bliver samlet i et serviceområde centralt på Dyrskuepladsen fra morgenstunden. Efter teknisk kontrol og gennemkørsel af prøven, vil der blive givet gas på en rundbane, som er cirka 7 km for hver gennemkørsel. En del af kørerne vil derefter begive sig til en rigtig rallyprøve på vejene omkring Egholm Gods ved Kirke Hyllinge. Her vil der være kørsel fra omkring klokken 11 på en rundbane på 5,7 km.

Deltagerne vil være en skøn blanding af lokale mandskaber fra Roskilde og omegn, og medlemmer fra andre motorklubber fra andre dele af landet. Der forventes 40-50 deltagende.

Adgang til Dyrskuepladsen er mulig gennem hovedporten på Darupvej, og adgangen er gratis. Alle anvisninger fra de tilstedeværende officials skal naturligvis respekteres så alle kan få en sjov og sikker oplevelse.

Parkering er mulig på grusparkeringen mellem Darupvej og motorvejen. Tilskuere til prøven ved Egholm Gods anbefales at tilkøre gennem Biltris. Tag hensyn til de lokale beboere. Uden deres opbakning kunne motorløbet ikke gennemføres.