Pilotelever får erstatning fra skole

To pilotelever er blevet tilkendt erstatning fra det krakkede Danish Aviation College i Roskilde.
To pilotelever er blevet tilkendt erstatning fra det krakkede Danish Aviation College i Roskilde.

Roskilde: Ledelsen af det konkursramte Danish Aviation College i Roskilde Lufthavn er blevet dømt til at betale erstatning til nogle af elever, der aldrig fik den uddannelse, de havde betalt for, inden skolen krakkede sidste forår.

Den dom er afsagt af Retten i Roskilde, skriver DAGBLADET Roskilde.

Danish Aviation College A/S havde i årene 2007-2009 15-20 elever årligt, men i 2010 dykkede det til fire, og i 2011 kom blot to nye elever til. De sidste to startede først på deres uddannelse i februar 2011, en måned efter at det med sikkerhed stod klart for ledelsen, at skolen ikke ville overleve. Men selv med denne viden fastholdt skolen kontrakterne med de to senest tilkomne elever, og retten slog fast, at ledelsen derfor var ansvarlig for det tab, eleverne havde lidt. Erstatningen, som skolechefen, direktøren og to bestyrelsesmedlemmer skal betale, er på 120.000 kroner til hver af de to elever.

I alt havde fem elever anlagt erstatningssag mod pilotskolen, men kun to af dem fik altså erstatning. Retten gav dem ellers medhold i, at årsrapporterne viste, at selskabet havde en betydeligt bedre økonomi, end tilfældet var, men det skyldtes en forkert bogføring af alle de forudbetalinger, der kom fra eleverne, og det kunne man ikke klandre ledelsen, mente retten. Det var revisionens ansvar.