Over stok og sne: Isstjerneløbet levede op til sit navn

Foto: Jens Wollesen SJ-MEDIER, Daniel Niebuhr

Temperaturene lå behageligt omkring frysepunktet, ikke en vind rørte på sig, og solen dominerede i sådan en grad, at vinterjakke og solbriller næppe var en helt tosset påklædning søndag formiddag i Hedeland, hvor det traditionsrige Isstjerneløb for 20. år udfordrede mountainbikecyklister fra alle niveauer i det sneklædte landskab på ruter af henholdsvis 22 og 44 kilometer.

– Det er jo et helt kanon vejr. Vi har masser af sne, men stadig et nogenlunde fast underlag, så det alligevel er en smule krævende for rytterne ude på ruten, sagde løbskommissær John Kloth Petersen, mens de første par ryttere fra den korte af de to ruter så småt begyndte at komme i mål.

I alt stillede 314 ryttere – heraf seks fra Sverige – til start i år, hvilket var omkring 30 færre end sidste år. Efter 1 time og 22 sekunder – omkring 10 minutter langsommere end sidste års vinder – kom Thomas Midtgaard ind som den første på den korte distance, mens Andreas Serop klarede den dobbelte rute hurtigst på 1 time, 50 minutter og 21 sekunder efter en mellemtid på 57 minutter og 31 sekunder.

Selvom der var åbent for alle niveauer, var det alligevel de mere »hardcore« ryttere, der kunne krydsede målstregen først, informerede John Kloth Petersen. Og så havde det klare snelandskab også andre fordele i dagens anledning.

– Deres cykler bliver da i det mindste ikke beskidte, jokede han, mens endnu en rytter måtte en tur i sneen på det skarpe sving nær målstregen.