Otte lejligheder evakueret ved brand

Båd i vild brand

Foto: Peter Andersen

Foto: Peter Andersen

En ung kvinde, der bor i en lejlighed på tredje sal i Rønnebærparken i Roskilde, vågnede tidsnok til, at ingen kom noget til ved en brand, der opstod i hendes lejlighed tidligt lørdag morgen.

Kvinden blev vækket omkring klokken 4.30 af, at det lugtede af røg, hvorpå hun opdagede, at det brændte i hendes køkken.

– Branden var opstået omkring komfuret, men det så ikke ud til, at der var lavet mad, siger Bo Henrik Jensen, som var Roskilde Brandvæsens indsatsleder på stedet.

Lejlighedens beboer blev kørt til hospitalet til observation for røgforgiftning, og selv om røg sædvanligvis breder sig opad, var der i dette tilfælde også røg nede på anden sal. Derfor blev ikke kun den brandramte lejlighed og de tre andre boliger på tredje sal, men også alle fire lejligheder på anden sal evakueret. Indtil de igen kunne vende tilbage til deres lejligheder, kunne beboerne tage ophold i beboerhuset, der blev åbnet til formålet.

Ved brandvæsnets indsats lykkedes det at begrænse branden til køkken, men røgskader i resten af lejligheden og i nabolejligheden kunne ikke undgås.