Omstridt sti fik klapsalver

Foto: Mik
Borgermøde om Roskilde Kommunes planer for stormflodssikring af Jyllinge Nordmark. Planerne er fine, men vækker store følelser til live, bl.a. hos dem, der skal lægge jord til en sti langs et kommende dige.
  Foto: Mik
Borgermøde om Roskilde Kommunes planer for stormflodssikring af Jyllinge Nordmark. Planerne er fine, men vækker store følelser til live, bl.a. hos dem, der skal lægge jord til en sti langs et kommende dige. Foto: Mik Foto: Christian Mikkelsen [Mik]

Der har ud over kystsikringens udformning været en voldsom debat om den sti, som er med i lokalplanforslaget for Jyllinge Nordmark. Debatten om den var nærmest ikke eksisterende ved borgermødet tirsdag aften, skriver DAGBLADET Roskilde.

Planlægger og hovedforfatter på den nye lokalplan, Lone Plovstrup, prøvede at sige tingene så klart og tydeligt, som muligt.

– Ja, vi tegner en sti ind. Den har været tegning ind i lokalplaner for området de seneste 25 år. Vi taler en smal sti, 1,5 meter bred. Den kan være grusbelagt, græs, trampesti og plankebro, hvor det måtte være nødvendigt. De detaljer er slet ikke på plads endnu. I forhold til frygten for eller udsigten til shelters, borde og bænk, så er der ingen planer omkring det. Der sker ikke noget, med mindre, at grundejerne ønsker det, sagde hun.

Et af aftenens største bifald fik Henriette Kjær, beboer fra Vibevej, da hun tog mikrofonen.

– Jeg flyttede herud for 20 år siden. Vi kunne gå fantastiske ture langs med hele åen. Det kan vi ikke mere, der er spærret. Derfor glæder jeg mig meget til, at stien langs med åen kommer tilbage, så vi alle kan få glæde af den natur, der er her hos os, sagde hun.