Oldboys-fodbold: Her er hygge og boldglæde

Pulsen er kommet op, og kinderne er ved at blive røde. Bolden ryger af sted over kunstgræsset på banerne bag Himmelev Hallen.

Fodbold er et spil for alle aldersgrupper. Det er spillerne på de to baner et tydeligt bevis på. Aldersgennemsnittet er nemlig cirka 60 år.

Selv om mange i den alder stopper deres aktive karriere, mødes en gruppe mænd hver fredag til et spil bold.

Det unikke er, at spillerne kommer fra otte forskellige klubber. De fleste har på et tidspunkt spillet oldboys-fodbold i Roskildeegnens oldboys, som er en privat turnering i Roskilde og omegn. De har gennem mange år repræsenteret hver sin klub og spillet mange kampe mod hinanden.

I forbindelse med sommerturneringen i 2011, hvor spillerne efter finalerne spiste frokost, der blev talt om at lave noget ekstra fodboldtræning.

– Det er for spillere, som kan spille her om formiddagen, hvor der er ledige baner, fortæller Børge Karlsen, som var blandt initiativtagerne.

Han har selv spillet fodbold siden 1961 og med undtagelse af nogle få år, har det været i Roskilde KFUM.

Hovedparten af spillerne er fortsat på deres oldboys-hold og spiller med i turneringen fra april til oktober.

– Så vi mødes til kampene om sommeren, siger Børge Karlsen og fortæller, at spillerne kender hinanden rigtig godt.

Spillerne varmer op og bliver så delt i hold, som spiller mod hinanden. Der er ingen tekniktræning eller lignende. Det gælder bare om at spille fodbold, få motion og hygge sig.

Net-artiklen her er en forkortet version af en artikel, der bringes i DAGBLADET Roskilde lørdag den 20. januar. Du kan købe adgang til at læse hele artiklen – og resten af dagens avis – på linket her: http://sn.dk/modules/sn/flow_page_buy