Ny tænkepause til notorisk motorcyklist

Han er ligeglad: Motorcyklist dømt for femte gang

Modelfoto: Peter Andersen

Foto: Peter Andersen

Man skal vente længe, før det bliver sommer i 2028 – men det gider en 45-årig mand tilsyneladende ikke.

Det, han burde have ventet med, var at køre bil og motorcykler og andre køretøjer, hvortil kræves et kørekort. I sommeren 2018 blev han nemlig frakendt førerretten i 10 år.

Det var ikke første gang, han havde mistet kørekortet, men første gang, at frakendelsen strakte sig over en så lang periode. Ud over frakendelsen blev han ved den lejlighed også idømt 40 dages ubetinget fængsel.

Det fik ham dog ikke til at afholde sig fra at køre. I maj 2021 fik han endnu en dom på 40 dages fængsel for at køre uden kørekort, men det havde tydeligvis ikke den ønskede virkning, for fem uger efter dommen i 2021 blev han taget nok en gang, denne gang på motorcykel i Gundsølille nord for Roskilde, og i februar 2022 var den gal igen. Da standsede politiet ham i nærheden af Gulddysse Kulturgård i Gundsømagle.

Nu er der udsigt til, at han lader både bilen og motorcyklen stå i 50 dage, for det var, hvad hans seneste straf kom til at lyde på: 50 dages ubetinget fængsel.

Straffen svarer til standardtaksten, når man som den 45-årige for femte gang bliver dømt for kørsel i frakendelsestiden.