Ny plan: Færre brandmænd på første udrykning

Foto: Kenn Thomsen
Brandfolkene i Roskilde mærker, at effektiviseringerne går ud over deres arbejdsforhold og ikke mindst de opgaver, de skal udføre. Det taler jeg med tillidsmand Jan Højen og nogle andre brandfolk om.
Brandfolkene i Roskilde mærker, at effektiviseringerne går ud over deres arbejdsforhold og ikke mindst de opgaver, de skal udføre. Det taler jeg med tillidsmand Jan Højen og nogle andre brandfolk om. Kenn Thomsen

Der vil sidde færre mænd i den første brandbil, der ankommer til brand. Det er nogle af de konsekvenser, som en ny risikobaseret dimensionering lægger op til for Østsjællands Beredskab.

Hvor man i dag sender seks brandmænd af sted på det første udrykningshold, når alarmen går, vil der fremover kun sidde fire mand i brandbilen. Det vil blandt andet have betydning for, hvornår man kan sende røgdykkere ind efter døde eller tilskadekomne i en brændende bygning.

I alt er der lagt op til at spare 22 fuldtidsbrandmænd og 25-30 deltidsbrandmænd væk i området, der dækker Køge, Stevns, Solrød, Taastrup og Greve. Der er ikke planer om fyringer i Roskilde.

Østsjællands Beredskab skal spare fem millioner kroner for at få budgettet for 2018 til at hænge sammen. Den risikobaserede dimensionering skal godkendes i samtlige otte kommuner, der er med i Østsjællands Beredskab.