Ny afdeling for handicapsejlads på vej

Foto: Bjørn Armbjørn

Handicappede skal have bedre mulighed for at gå til sejlsport. Derfor barsler Jyllinge Sejlklub nu med at oprette en handicap-afdeling.

Det er klubbens mangeårige formand – og nu selv handicappet – Peter Ottesen, som står bag projektet. Han har fået lysten til sejlerlivet tilbage, efter at han har set, at det godt kunne lade sig gøre at komme tilbage på vandet.

I Hornbæk ligger nemlig Rigshospitalets center for rygmarvsskadede. Peter Ottesen har været til genoptræning på stedet hver uge siden begyndelsen af marts.

– Der hørte jeg, at de havde et samarbejde med Hornbæk Sejlklub. Så jeg var på havnen og fik både set og prøvet at sejle en Mini-12'er, der er en en-mands kølbåd, designet til handicappede.

– Det var helt ubeskriveligt at blive hejst med kran ned i båden og kunne glide ud ad en havn igen. Det var en følelse af frihed, jeg ikke har haft længe, siger Peter og kigger ud på vandet.

Projektet med at få stablet en handicap-afdeling på »benene« kræver en del finansiering, men den er Peter Ottesen ikke så nervøs for.

– Vi skal have måske to mini-12'ere, en følgebåd, en flydebro, en hejsekran og gerne en lift, så vi kan bruge klubhuset. Det tror jeg sagtens, vi kan finde finansiering til. Der hvor vi er lidt mere usikre er, om der overhovedet er opbakning til en handicap-afdeling, siger Peter Ottesen.

– Bevares, de må da gerne finde 5-600.000 kroner, så jeg kan hygge mig på fjorden. Det ville bare være noget sjovere at gøre det sammen med andre. Jeg håber, at vi kan finde mindst 10, som har lyst til at sejle med, siger Peter Ottesen.

Det er Jyllinge Sejlklubs ambition, at handicap-afdelingen kan åbne i 2017.

Vil du være med, så kontakt Peter Ottesen på 2962 0120, peter@ottesen.info eller se mere på Jyllinge Handicapsejlads på facebook.

Du kan læse hele historien i DAGBLADET Roskilde, fredag den 8. juli.