Nordmand rejser langt for at blive tantramassør

Foto: Frederik Cederskjold

46-årige Lizett Silva fra Norge er lige nu i gang med at studere til tantramassør i Livsglædecentret i Salløv ved Gadstrup.

Hun bor lidt nord for Oslo i en by, der hedder Strømmen, og ville efter 20 år som veterinær sygeplejerske og som leder af en operationsstue prøve noget nyt og helt anderledes.

På trods af den åbenlyse afstand fra Oslo til Gadstrup, tager Lizett Silva ofte turen dertil for at komme nærmere færdiggørelsen af sin uddannelse. Hun er færdig med Livsglædecentrets tantramassageuddannelse til september, og som hun siger, bliver hun den første nordmand, der kan kalde sig uddannet tantramassør fra Livsglædecentret.

I Norge kender man ikke så meget til tantramassage, siger hun. Der er måske nogen der tilbyder det privat, men der er ikke nogen klinikker, der ligefrem går og skilter med det. På den måde er nordmænd lidt mere jordnære, siger hun.

Men hun regner med, at der kommer til at være nok at se til, når hun er færdig med uddannelsen.

Mens hun er under uddannelse har hun nemlig såkaldte elevbehandlinger i Norge. Og der er allerede fuldt booket. Og det overrasker hende ikke. For tantramassage er til for at afhjælpe mange forskellige problemer.

– Ikke alle oplever nærhed mennesker imellem. Mange af mine kunder har nogle udfordringer – ofte en blanding af stress, mangel på nærhed og mangel på noget kærlighed. Og så kommer man som gæst, og der er det kun dem, der er i fokus – ingen andre. Og jeg er der kun for dem og giver dem kærligheden og nærheden via berøring. Det tror jeg mange oplever som en stærk oplevelse. Man føler sig virkelig speciel og heldig, siger hun.