Musik, motion og fart i kørestolene

Musik, motion og fart i kørestolene

Karin og Klaus Strand-Holm optrådte med kendte Dansktop sange på Trekroner Plejecenter.

Øjnene strålede, smilet kom frem, og de ældre havde svært ved at sidde stille på sæderne og i kørestolene, mens de lyttede til musikken fra Karin og Klaus Strand-Holm, sidstnævnte er kendt fra Klaus & Servants.

De to optrådte for 50 beboere og ansatte på Trekroner Plejecenter.

Arrangementet var et af de i alt 13, som den kommunale seniorhøjskole gennemfører med de to rundt om på Roskildes pleje- og dagcentre.

Karin og Klaus Strand-Holm har udviklet et koncept for særligt at aktivere ældre med musik og tilhørende spørgsmål. Det fungerede også særdeles godt, da de to var i Trekroner.

God til at få folk med

Parret var gode til at komme i tæt kontakt med alle tilhørerne, der sad rundt om i det store lokale, så ingen var ladt alene tilbage.

Plejecentrets ansatte udførte samtidig en flot indsats med at danse med eller på andre måde aktivere det ældre publikum. Det virkede både opkvikkende og positivt, kunne man se.

– Vi kan altid mærke, at vores beboere er mere glade, når vi har haft musik. Det kan de snakke om i flere dage bagefter. Musik gør dem godt, forklarede en af de ansatte fra Trekroner Plejecenter.

Musik vækker minder

Musikken med numre fra beboernes ungdom og tidligere liv vækkede gode minder, hvad der førte til at fik lyst til at danse lidt eller bevæge sig på andre måder.

Klaus Strand-Holm var leveringsdygtig i genkendelige numre, mens Karin var med til at binde det hele sammen ved at stille nogle spørgsmål, som de fleste kunne gætte med på.

Blandt de melodier, der indgik i programmet denne formiddag, var blandt andet Tag med ud og fisk, To lys på et bord, Smilende Susie og Klaus & Servants’ gennembruds-hit fra 1971: Bank tre gange.

Karin og Klaus Strand-Holm satte gang i minderne, da de optrådte med kendte Dansktop sange på Trekroner Plejecenter.
Kendte sange og melodier, fik sat tilhørerne i bevægelse.
Karin Strand-Holm var god til at stille beboerne på Trekroner Plejecenter spørgsmål, der satte gang i hukommelsen.