Moderaternes Roskildekandidater i himlen – næsten

Hverken Moderaternes Jan Carlsen eller Michael Hertz har prøvet at stille op til valg før. For begge har det været en stor oplevelse.

Foto:

– Jeg er stadig helt fuld af eufori her morgenen efter valget, fortæller Michael Hertz, der sammen med Jan Carlsen er Moderaternes kandidater fra Roskilde.

Michael Hertz fra Moderaterne er stadig fyldt med eufori dagen efter valget.

– Vi var ni kandidater i Sjællands Storkreds, og vi har fået tre mandater. Det ene går nok til Lars Løkke. Lige nu ved jeg hverken om jeg er købt eller solgt. Jeg har aldrig prøvet at stille op til noget valg før, så jeg ved ikke, hvornår jeg kan forvente en afklaring, siger Michael Hertz, der prøver at få lidt normalitet ind i en meget spændende dag ved at aflevere barn i børnehaven og tage på arbejdspladsen et par timer.

Håndterer spændingen ved at hive valgplakater ned

Roskildes anden kandidat for Moderaterne Jan Carlsen havde også en stor oplevelse ud af valgaftenen.

– Jeg har aldrig prøvet at stille op for et politisk parti, så jeg har aldrig været til en valgaften. Det var en meget positiv oplevelse at kunne fejre afslutningen på valgkamp sammen. Det var isoleret set et flot valg for Moderaterne, men jeg havde drømt om kongemagerrollen, så det endte faktisk med at blive et scenarie, vi havde frygtet. Det havde været bedre, hvis rød blok ikke havde fået flertal, siger Jan Carlsen.

Jan Carlsen drømte på partiets vegne om kongemagerrollen, og tror stadig på en afgørende rolle i regeringsdannelsen.

Også Jan Carlsen stirrer ind i en dag, hvor han ikke ved om han personligt er valgt ind i folketinget. Den spænding har han en klar plan for at håndtere.

– Ja, jeg har altid været irriteret over valgplakater, der hænger efter et valg, så jeg tager ud og begynder at hive mine egne valgplakater ned. Og så må jeg ellers bare vente på at de personlige stemmer bliver talt op i løbet af dagen. Som kandidater i Moderaterne er vi sidestillede, så de tre mandater til de ni kandidater afhænger helt af de personlige stemmetal, forklarer Jan Carlsen.