
Køge Kommunes teknik- og miljøudvalg afviser Region Sjællands ønske om at skaffe plads til en helikopter-landingsplads ved siden af Sjællands Universitetshospital Køge.
– De støjgener, helikopterlandinger vil påføre naboerne, gør, at vi siger, at den ikke kan ligge der. Vi har foreslået, at de kan placere landingspladsen vest for sygehuset, men der vil regionen ikke have den, siger Flemming Christensen (K), borgmester i Køge.
Det kan betyde, at regionen er nødt til at gå tilbage til den oprindelige – og 20 millioner kroner dyrere – løsning, hvor akutlægehelikopteren skal lande på taget af en af de nye bygninger.
Det skal ikke koste sengepladser eller operationsstuer, lyder det fra afgående regionsrådsformand Jens Stenbæk (V).
– Vores linje er, at vi fastholder de nødvendige funktioner. Så det vil snarere gå ud over æstetikken, siger Jens Stenbæk.
Med andre ord: regionen lægger op til at finde besparelser på universitetshospitalets udseende og udenomsarealer.
Fordyrelsen vækker dog bekymring blandt regionspolitikerne, og blandt andre DF's Gitte Simoni opfordrer til ny forhandlinger med kommunen.
– En dyrere helikopter-platform kan betyde, at der skal nedlægges sengepladser eller sløjfes en operationsstue, og det kan i sidste ende gå ud over borgernes sundhed, siger hun.
Evan Lynnerup (V) kunne under regionsrådsmødet torsdag ikke holde sig tilbage fra en bemærkning, der kan genstarte debatten om sygehus-strukturen:
– Ja, vi har jo en glimrende helikopterlandingsplads ved Roskilde Sygehus, så det er bare lige at lave akutfunktionen der også.
Christian Wedell-Neergaard (K) er derimod parat til at acceptere at bruge de 20 millioner kroner på en helikopter-platform på taget. For det vigtigste er, at svært tilskadekomne eller akut syge bliver behandlet hurtigt.
– Det at den så skal være på taget, det må vi jo så acceptere, hvis det ikke kan gøres på anden vis, siger han.
Læs mere i dagens udgave af DAGBLADET og Nordvestnyt. E-avisen kan købes her: http://sn.dk/modules/sn/flow_page_buy