Microsoft graver sig hele vejen fra Lejre til Gadstrup

Data: Microsoft skal bruge meget strøm og derfor graver de sig lige nu tværs gennem det gamle Ramsø.

Microsoft: De graver i et kæmpe område

Der bliver gravet på livet løs omkring Gadstrup og faktisk langt væk fra byen også. Foto: Lars Kimer

Der skal bruges noget strøm, når Microsoft laver datacenter i Gadstrup, hvor techgiganten for længst er gået i gang med at bygge en kæmpe bygning. Det betyder, at der skal graves strømkabler ned. Det arbejde er påbegyndt, og på DAGBLADET har vi tidligere omtalt, at data-giganten skulle hele vejen til Kamstrup for at komme på elnettet.

Gravearbejdet startede mod vest og har nu bevæget sig ind på den bid ned over Ramsødalen til Brordrup. Foto: Lars Kimer

Men det er ikke den eneste vej, der skal graves. I øjeblikket er Microsoft ved at grave sig nærmest tværs over den tidligere Ramsø Kommune for at koble sig på elnettet. Der har været lagt køreplader ud på marker ved siden af vejen og så er der blevet gravet. Gravearbejdet går forbi Brordrup, ned over Ramsødalen, gennem Ramsømagle og videre syd om Øster Syv og Kirke Syv og op til Vibyvejen. Derfra graver Microsofts entreprenører sig mod sydvest til transformatorstationen ved Rorup.

En stor del af gravearbejdet forventes afsluttet inden for fire måneder, lyder det fra Microsofts kommunikationsafdeling.

Lige nu er meget af strækningen færdigravet, faktisk nærmest fra bygrænsen ud mod Ramsømagle. Men fra Gadstrups østlige vestlige ende graves der lige nu flittigt ned over marken og gennem Ramsødalen og op til Brordrup, som pt. er mest påvirket af gravearbejde.

Microsoft graver kabler ned til sit ny datacenter i Gadstrup, og det er en større opgave, som strækker sig til både Kamstrup mod nord og Rorup langt mod vest ad den turkise linje.

Nord for Brordrup skal den nye strømledning under jernbanen og på østsiden af banen møder ledningen gennem det gamle Ramsø ledningen som kommer fra Kamstrup mod nord, hvor Microsofts entreprenør er på “jagt” efter transformatorstationen, som ligger ved jernbaneoverskæringen lige vest for Kamstrup.

Der er rundt regnet syv kilometer i fugleflugtslinje fra Gadstrup til Rorup og cirka 3,5 kilometer fra Gadstrup til transformatorstationen ved Kamstrup.

Det er tydeligt at se, at der skal arbejdes. Her er det en bunke rør, som ligger mellem Kamstrup og Brordrup. Foto: Lars Kimer