Malmos leverer solidt årsregnskab

Anlægsvirksomhed leverer solidt årsregnskab

Kim Thinggaard har været administrerende direktør for Malmos siden sommeren 2022. Foto: Malmos

Foto: beritj

En af landets store anlægs- og landskabsvirksomheder, Malmos A/S med base i Roskilde, har lukket sit 2022-regnskab med en lille omsætningsfremgang og et resultat før skat på niveau med året før. Den samlede årsomsætning lander på 229 millioner kroner og et resultat før skat på 17,5 millioner kroner.

– Regnskabet er resultatet af en kontrolleret og fokuseret indsats og en stærk og velfungerende organisation. Vi kan kun være tilfredse med resultatet, som lander som forventet, siger Malmos’ administrerende direktør, Kim Thinggaard, i en pressemeddelelse.

Hos Malmos er man bevidst om, at fremtiden vil byde på udfordringer som følge af den aktuelle situation i samfundet og verden generelt, men man er samtidig optimistisk og er sikker på, at fremtiden også vil byde på store muligheder for virksomheden.

– Vi ser især nogle åbenlyse muligheder for at tappe ind i og ride med på den igangværende samfundsbølge, som er stærkt voksende indenfor biodiversitet og naturbaserede løsninger, som netop er vores virksomheds kernekompetencer. Og herudover ser vi muligheder for at indgå i nye typer samarbejdsmodeller med tidligere involvering og partnerskaber fremfor de traditionelle entrepriseformer, siger Kim Thinggaard, som selv har meget stor erfaring med strategiske partnerskaber.

Det stærke regnskab åbner muligheder for, at virksomheden kan foretage planlagte investeringer i kompetenceopbygning og udvikling af relationer, som kan fastholde Malmos som et stærkt brand og en spændende virksomhed at arbejde sammen med i fremtiden.

Medarbejderne er de vigtigste

Ambitionen om at udvikle en spændende virksomhed gælder for så vidt også på medarbejdersiden. For selvom der er krisetegn i samfundet, spår Malmos, at der også vil blive rift om de gode medarbejdere fremover.

– Rekruttering og udvikling af organisationen og medarbejderne er vores vigtigste fokusområde lige nu. Vores medarbejdere er vores største aktiv. De skal føle, at de har en hånd i ryggen for, at de kan gennemføre opgaverne med overskud. Økonomisk overskud selvfølgelig – men i første omgang menneskeligt, socialt og fagligt overskud, som er forudsætningerne for en sund værdiskabelse og udvikling af fremtidens Malmos, siger Kim Thinggaard.

Malmos har i mange år været pionér og foregangsvirksomhed i den grønne anlægsbranche. Blandt andet med CO2-regnskaber og en B-Corp-certificering under opsejling.

Et besøg på virksomhedens hovedkontor i Roskilde viser da også, at man har taget sin egen medicin: Med grønne tage, vandopsamling til toiletskyl, biodiversitetsbede og alverdens forsøg med belægningstyper, grønne vægge osv. Ligesom man i virksomhedens maskinpark er meget fokuseret på at udskifte og vælge mere energirigtige modeller.

Kim Thinggaard har administrerende direktør for Malmos siden sommeren 2022. Foto: Malmos