Loppesupermarked åbner med fyldte stande

Foto: Kenn Thomsen

Det skal være en loppetjans at sælge sine ting. Det er konceptet bag Lop It, der åbner på lørdag den 5. marts på Københavnsvej i Roskilde i lokalerne ved siden af Punkt 1. Her kan man leje en stand til at sælge ting fra gemmerne eller sine egne kreationer og produkter. Men modsat et traditionelt loppemarked behøver man ikke stå i standen, men overlader det til butikken, som til gengæld tager 15 procent i kommission.

Konceptet er kendt fra udlandet og fra andre danske byer, men kommer først til Roskilde nu.

– Jeg hørte selv første gang om det for fem år siden fra en veninde, som er fra Finland og er opvokset med det. Siden prøvede jeg det selv herhjemme og tænkte, at vi manglede det i Roskilde, for vi har et fantastisk loppeliv i byen, siger Maria Havaleska, som står bag Lop It og bor i Roskilde.

Da Maria Havaleska åbnede for udlejningen af stande, havde hun en forhåbning om, at der ville være trefjerdedel fyldt i åbningsweekenden. Men allerede nu er så godt som samtlige af de 272 stande og tøjstativer lejet ud.

– Det er over al forventning. Vi har været nødt til at lave en venteliste og sige nej til folk. Jeg er også helt overvældet over de mange positive tilkendegivelser, vi har fået. Folk er kommet forbi, mens vi har arbejdet herinde, og har været henrykte, siger hun.