Lod bilen stå i tomgang: Det udnyttede biltyven straks

Politiet i København kunne onsdag aften fange et par biltyve, som få timer tidligere havde stjålet en bil i Roskilde. Foto: Kenn Thomsen
Politiet i København kunne onsdag aften fange et par biltyve, som få timer tidligere havde stjålet en bil i Roskilde. Foto: Kenn Thomsen

Der kan komme mere end et efterspil efter en episode, hvor en 22-årig kvinde fik stjålet sin bil på Møllehusvej i Roskilde.

Hun kontaktede politiet onsdag klokken 17.08 og fortalte, at hun netop havde fået stjålet sin personbil med nøglen i tændingslåsen. Hun havde kortvarigt forladt bilen stående i tomgang, da nogen stjal den og flygtede i retning mod Holbækvej.

Kvinden havde sin mobiltelefon liggende i bilen kunne via en sporing oplyse politiet om, at bilen kørte i retning mod København.

Midt- og Vestsjællands Politi underrettede derfor både Københavns Vestegns Politi og Københavns Politi om biltyveriet.

Klokken cirka 20.45 kunne Københavns Politi oplyse, at bilen var standset i Valby-området, og at to mænd på 29 og 42 år fra København var blevet anholdt.

Føreren var den 29-årige, som også var påvirket af både alkohol og euforiserende stoffer under kørslen, ligesom han heller ikke havde nogen førerret. Han fik derfor flere sigtelser end den 42-årige af Københavns Politi.

Midt- og Vestsjællands Politi overvejer nu, hvorvidt der er grundlag for at mistænke bilejeren for overtrædelse af færdselsloven ved at have efterladt bilen uden at sikre sig, at bilen ikke uberettiget kunne bruges af andre.