Konen anede uråd da manden skrev »Hej skat«

Foto: Peter Andersen
Holbæk. Retten afsiger dom, mod pædagog fra Børnehuset Eventyrlunden.
  Foto: Peter Andersen
Holbæk. Retten afsiger dom, mod pædagog fra Børnehuset Eventyrlunden. Foto: Peter Andersen Foto: Peter Andersen

Yderligere to gerningsmænd er blevet dømt for medvirken i en af de mest opsigtsvækkende sager om frihedsberøvelse, der har været i Roskilde de senere år.

Det drejer sig om bortførelsen af en mand, som er i 50'erne, og som driver forretning fra sin bopæl på Ledreborg Allé.

Lidt over middagstid torsdag den 23. april 2015 rullede en varebil ind på adressen på Ledreborgvej, og ud sprang flere maskerede mænd, som tvang manden ind i bilens varerum.

Derefter blev han bundet på hænder og fødder, lige som han blev tapet til over både øjne og mund, hvorpå han blev kørt rundt på Sjælland i de følgende otte timer. Undervejs blev han overdænget med flere slag.

Gerningsmændenes hensigt var at aftvinge ham værdigenstande eller på en eller anden måde få oplysninger om, hvordan de kunne lænse hans bankkonto. Ved 20-tiden opgav de og satte manden af ved en skov i Jystrup, ikke langt fra Skjoldenæsholm Golfbane. Da var han fortsat bundet.

To af gerningsmændene blev dømt i november 2015. De to sidste blev dømt tirsdag i Retten i Holbæk, hvor den bortførte vidnede. Han fortalte blandt andet, at hans kone straks havde anet uråd, da hun modtog en sms, som var sendt fra hans telefon, men brygget af bortførerne, der skrev til hende, at manden blev forsinket.

– Den startede med »Hej skat,« men hun vidste, at sådan kunne jeg aldrig finde på at skrive. Hun gik til politiet, men fik her svaret, at »dette var ikke en amerikansk film.« Først senere tog politiet sagen alvorligt, fortalte manden i retten.

På et tidspunkt, mens kassebilen kørte rundt på Sjælland, spurgte bortførerne, hvor hans pung og kreditkort lå på hans arbejdsplads. Senere tog de hårdere metoder i brug.

– På et tidspunkt bandt de håndleddene sammen med knæene, så jeg lå i fosterstilling. Da blev jeg for alvor bange, sagde han.