Kæmpe erhvervsprojekt skal løbes i gang igen

Risø Park-projektet, som faldt til jorden, ser ud til at have bedre udsigter end nogensinde før for at blive realiseret.

Kæmpe erhvervsprojekt skal løbes i gang igen

Luftfoto fra 2012, der viser Risø på vestsiden af Frederiksborgvej og området, der er udlagt til Risø Park er på østsiden af vejen.

Der var nærmest ingen grænser for, hvor vred daværende borgmester Joy Mogensen var, da Roskildes mest ambitiøse erhvervsudviklingsprojekt nogensinde – Risø Park – for syv år siden strandede på grund af der, der blev betragtet som manglende fleksibilitet fra statens side. Det var, formodede man, Risø Parks endeligt, og dermed kunne Roskilde vinke farvel til de 4000-5000 vidensarbejdspladser, projektet med årene skulle have skabt. Derfor den borgmesterlige vrede.

I dag ser tingene dog helt anderledes ud, og byrådet har igen tro på, at Risø Park kan blive til noget. Så stor er troen, at det har bevilget halvanden million kroner til at revitalisere Risø Park. Det er penge, kommunen oprindeligt modtog fra Region Sjælland i 2011 til præcis dét formål, men siden har de trukket støv. Nu sendes de ud at arbejde.

Baggrunden for de ændrede udsigter er blandt andet, at der er eksterne interessenter, der har vist interesse for at indgå i en selskabsdannelse og dermed understøtte en medfinansiering i etableringen af Risø Park.

Dertil kommer DTU’s udflytning af kandidatuddannelser til Risø Campus og den stadigt voksende opmærksomhed på at gennemføre den grønne omstilling.

– Der er et stærkt momentum, og tiden er til det nu, og vi er meget længere med projektet nu, end da det strandede, siger borgmester Tomas Breddam (S).