Indskærpelse hjalp ikke meget: Stadig beskidt i kebabrestaurant

Fødevarestyrelsen måtte konstatere, at Chili’s Kebab ikke havde fået bedre styr på rengøringen.

Foto: Steen Østbjerg

11 dage gik der, fra Chili’s Kebab i Stationscentret i Roskilde fik en indskærpelse på grund af manglende rengøring, til Fødevarestyrelsen dukkede op igen for at se, om der var sket en forbedring.

Besøget var en direkte følge af indskærpelsen, for den slags udløser altid to opfølgende besøg, som – i modsætning til ordinære kontroller – er pålagt et gebyr. Hvor lang tid der går, fra en indskærpelse er givet og til det første opfølgende kontrolbesøg, er forskelligt, men ofte handler det om en måneds tid.

Så lang tid behøvede Chili’s Kebab altså ikke at vente, men chancen for at komme af med den mellemfornøjede smiley, der hang ved indgangspartiet, blev forpasset, for det nye kontrolbesøg fik samme nedslående resultat som det foregående. Dermed fik restauranten sin tredje indskærpelse på syv måneder.

Kontrollanten kunne konstatere, at der var en belægning af snavs samt fnuller indvendigt i en opvaskemaskine, ved spulearmen. I ventilationsristen på et køleskab, der stod under disken, var der et lag af støv, og gummilisten i et kæleskab var revnet og havde sorte pletter. Og på gulvet under noget køkkeninventar var der ikke blot mørke ansamlinger af af snavs langs væggen, men også flere indtørrede pomfritter.

Efter kontrolbesøget er Chili’s Kebab derfor lige vidt – stadig med en indskærpelse for mangelfuld rengøring, stadig med en mellemfornøjet smiley i vinduet, og stadig med udsigt til to opfølgende besøg, som virksomheden selv skal betale for.