Hjælpsom dame blev bestjålet

En 72-årig kvinde blev offer for en afledningsmanøvre, da hun tirsdag ved middagstid handlede i Netto på Københavnsvej i Roskilde.

DAGBLADET Roskilde skriver, at kvinden havde anbragt sin håndtaske i en stor indkøbspose, som hun anbragte i indkøbsvognen, og oven på posen havde hun lagt nogle af de varer, hun skulle have, men det viste sig ikke at være nok til at forhindre, at tasken blev stjålet.

Det skete, da en anden kvinde henvendte sig til den 72-årige og på gebrokkent tysk bad om hjælp til at tage en vare ned fra hylden. Idet den 72-årige gjorde det, mistede hun fokus på det, hun havde liggende i indkøbsvognen, og da hun sekundet efter vendte sig for at række den efterspurgte vare til den fremmede kvinde, var både hun og den 72-åriges taske væk.

Den 72-årige råbte straks op for at gøre opmærksom på, at hun var blevet bestjålet. Det førte til, at hun fik kontakt til et vidne, der havde set den tyvagtige kvinde forlade forretningen med to tasker, men det lykkedes at finde frem til hverken tyven eller tasken.

Den tyvagtige beskrives som 30-35 år, spinkel, omkring 165 centimeter høj og med østeuropæisk udseende. Hun har brunt hår, der muligvis var sat op, og var tirsdag middag iklædt en halvlang brun dunjakke.