Gymnasieelever vandt en morgenfest

mde
mde

Normalt vil der ikke blive set med milde øjne på, at eleverne på Roskilde Katedralskole fester fra morgenstunden med høj musik, knæklys og dans, men denne gang vakte festen kun begejstring hos rektor Claus Niller.

Festen onsdag morgen skyldtes nemlig, at elever fra Roskilde Katedralskole havde vundet konkurrencen »Del din energi«, hvor præmien var en morgenfest med DJ-trioen Nonsens. Konkurrencen var arrangeret af Kræftens Bekæmpelse og TrygFondens alkoholkampagne »Fuld af liv«, så festen var alkoholfri, og de 300 elever fik serveret kaffe, juice og croissanter.

– Det er fantastisk at se, hvordan smilene breder sig på elevernes ansigter, så snart de træder ind til festen. Og hvordan flere også danser ud af døren på vej til første time. Det er en sjov start på dagen, og jeg kan sagtens forestille mig, at vi gentager konceptet, fx hvert semester. Arrangementet ligger rigtig godt i tråd med, hvordan vi i øvrigt gennem forskellige initiativer har en god dialog med de unge om alkohol, siger Claus Niller.

For at deltage skulle de unge give bud på et musiknummer, der giver god energi. Musiknummeret skulle skrives som kommentar på Nonsens' Facebook- eller Instagram-profil, og det var det, der udløste sejren til eleverne.