Gustav Wieds gravsted er kommet frem i lyset

Kendt forfatters gravsted er kommet frem i lyset

Gustav Wieds gravsted er blevet noget mere åbent efter, at hækken bag gravstedet er blevet fjernet. Foto: Katrine Wied

Gæster på Gråbrødre Kirkegård i Roskilde har de sidste par uger ikke kunnet bruge en stor grøn hæk til at lokalisere forfatteren Gustav Wieds gravsted.

Hækken er nemlig blevet fældet, og dermed har Gustav Wieds gravsted fået et helt andet udtryk.

Eksempelvis studsede medlemmerne af Gustrav Wied Selskabet noget, da de traditionen tro var forbi forfatterens gravsted på Gustav Wieds fødselsdag den 6. marts.

Gustav Wieds gravsted er blevet noget mere åbent efter, at hækken bag gravstedet er blevet fjernet. Foto: Katrine Wied Foto: Katrine Wied

Kirkegårdsleder på Roskilde Kirkegårde, Rasmus Christoffersen oplyser, at hækken er blevet fjernet, da den var blevet for stor.

– Den var blevet så stor, at den skjulte en del af gravstenen samt det meste af det fine smedejernsgitter bagerst på gravstedet. Denne gittertype er unik, så det er dejligt, at det er kommet frem i lyset, siger Rasmus Christoffersen og oplyser, at hækken bliver erstattet af en anden hæk på et tidspunkt.

Et billede, som viser, hvordan Gustav Wieds gravsted tidligere lå op af en stor hæk. Billedet er fra et af Gustav Wied Selskabets besøg.