Guld og finale til Julie Kepp

Foto: Mik, Jeppe Lodberg
Den bare 15 ­arige svømmepige fra Jyllinge, Julie Kepp, er allerede et stort navn pa den internationale scene.
  Foto: Mik
Den bare 15 ­arige svømmepige fra Jyllinge, Julie Kepp, er allerede et stort navn pa den internationale scene. Foto: Mik Foto: Christian Mikkelsen [Mik]

Med en suveræn sidstetur var Julie Kepp Jensen fra A6/JGI dagens pige i klorvand, da Danmark onsdag snuppede et soleklart europamesterskab for juniorer i 4×100 meter på førstedagen af junior-EM i Ungarn.

54.80 var eneste tid under de 55 sekunder, og med samlet set 3.43.42 var danskerne lige knap ét sekund foran russerne, som for deres del havde nogenlunde samme margin ned til Storbrittanien på bronzepladsen.

Den danske tid var samtidig mere end seks sekunder hurtigere end den eksisterende danske juniorrekord sat for 11 år siden. Og så var guldet historisk, da Danmark blot én gang tidligere har vundet en holdkap-medalje ved EM Junior, og den var af bronze.

På guldholdet lagde Emily Gantriis fra Helsinge ud i 57.05, Signe Bro fra Lyngby fløj videre i 55.85, og det gik hurtigere endnu for herningenseren Amalie Søby Mortensen i 55.72, inden altså Julie Kepp Jensen slog ind i 54.80 og snildt hentede det halvandet sekund, russerne førte med inden sidsteturen.

Førstedagen bød også på individuel kvalifikation på 100 meter, og her lykkedes det for både Julie Kepp Jensen og Amalie Søby Mortensen at kvalificere sig til torsdagens finale som henholdsvis nummer fem og otte efter at Herningsvømmeren måtte ud i omsvømning.