Gamle bøger skal ud

Foto: Helle Eriksen

Roskilde: 5.d på Jyllinge Skole er i øjeblikket i gang med at lære om sund mad og motion. I to uger har de brugt tre eftermiddage på at lave mad på bål i gården.

Resultatet skal blive en kogebog og en dvd til brug i folkeskolens fremtidige hjemkundskabstimer.

– Jeg har en datter, der er gået ud af skolen og to børn, som går her nu, så jeg har fulgt hjemkundskabstimerne gennem årene, og mange af bøgerne er fra 1980'erne.

– De trænger til opdatering, og så kunne jeg godt tænke mig, at børnene fik lært at spise de gode, sunde råvarer og lave sund mad. Det lyder måske stort, men tænk nu hvis det kunne lykkes, siger Christina Harder, der er uddannet kok og står for projektet.

Hun har selv en søn i 5.d, og sammen med sine klassekammerater skal han være med til at lave en kogebog og en dvd, der kan hjælpe kommende elever med at lave god mad af råvarer, de ikke før har smagt.

– Meget af børnenes viden begrænser sig til agurker og tomater, når det gælder grøntsager. Der er så mange ting, de ikke kan lide, fordi de aldrig har smagt dem, men her laver vi mad af vilde ris, gule rødbeder og lilla gulerødder, og mange af børnene er faktisk begyndt at få en fast maddag derhjemme, siger Christina Harder.