Første ladning hjælp fra moské til Tyrkiet

Moské indsamler en kvart million til jordskælvsofre

Frivillige hjælper med at pakke og læsse de varer, der bliver afleveret til moskéen. I morgen er der endnu en sending.

Foto: Kristian Jørgensen

45 kasser med tæpper, jakker, flyverdragter og andet indsamlet nødhjælp blev torsdag formiddag kørt fra Ayasofya Moské i Allehelgensgade for at blive sendt til jordskælvsområdet i det sydlige Tyrkiet.

– Det er indsamlet på halvanden dag, siger moskéformand Yalcin Dogan under læsningen, hvor blandt andre imam Kemal Aydiner deltog.

Han var også med aftenen før, hvor frivillige hjalp med at pakke den indsamlede nødhjælp i kasser.

– Indtil vi hører noget andet, så fortsætter vi, siger moskéformand Yalcin Dogan (i midten) om indsamlingen af jakker, soverposer m.m. Foto: Kristian Jørgensen

Der er flere effekter tilbage i moskéen, som bliver sendt af sted i morgen sammen med det, der måtte komme ind i løbet af dagen. For indsamlingen er ikke slut endnu.

– Indtil vi hører noget andet, så fortsætter vi, siger Yalcin Dogan.

Indsamlingen er koordineret af Dansk Tyrkisk Islamisk Stiftelse og foregår landet over. Varerne bliver samlet i Glostrup og sendt af sted dagligt med Turkish Airlines, så hjælpen når hurtigt frem til katastrofeområdet, hvor millioner af mennesker er berørt.

Det er modtagerne her, der har lavet listen over, hvad der er brug for. Det er tæpper, jakker, flyverdragter, vanter, soveposer, lommelygter og bleer – og alt skal være i ubrugt stand.

Imam Kemal Aydiner (th.) giver en hånd med at få læsset den indsamlede hjælp til jodskælvsofrene i Tyrkiet. Foto: Kristian Jørgensen Foto: Kristian Jørgensen