Fartglade Rasmus vil køre Formel 4

Fartglade Rasmus vil køre Formel 4

Rasmus Buxbom Andersen. (Foto: PR)

I flere år har 17-årige Rasmus Buxbom Andersen fra Roskilde været topkører i gokartsporten, men hans drømme rækker længere. Han vil gerne skifte gokarten ud med bilsporten og prøve kræfter med det danske Formel 4-mesterskab.

Sidste år sikrede han sig Danmarksmesterskabet og en andenplads i det svenske mesterskab i OK Senior-klassen. Den præstation fik Dansk Automobil Sport Union til at forære den fartglade teenager en testkørsel i en Formel 4-racer.

– Det var en kæmpe oplevelse, og det bekræftede mig i, at tiden er inde til at komme videre og se hvor langt, talentet rækker. Formel 4 er det oplagte valg, for her kan jeg køre og måle mig mod andre talenter på vej frem i karrieren, fortæller Rasmus Buxbom Andersen.

Han kan se frem til en aktiv kørekalender i den kommende tid med løb på Jyllandsringen, Padborg Park og Ring Djursland, men han skal også til Gelleråsen og den tidligere svenske Formel 1-bane, Anderstorp.

Leder efter sponsor

Rasmus Buxbom Andersen har talentet, men det er dyrt at være i motorsportens verden, så han er i gang med at søge økonomisk opbakning i lokalområdet.

– Jeg har en god del af budgettet på plads allerede, men jeg har brug for lidt ekstra opbakning for at det hele hænger sammen. Heldigvis er motorsport et godt produkt at sælge, for der er mange derude, som er fascineret af sporten og kunne tænke sig at komme lidt tættere på, og dét kan jeg hjælpe med, siger han.

Får han økonomien i hus er han ikke i tvivl, om at han nok skal gøre sig gældende i Formel 4 sæsonen.

– Jeg er i kontakt med det team, som vandt mesterskabet sidste år, og de vil rigtig gerne have mig i en af deres biler. Det kunne være en perfekt måde at komme i gang med Formel 4 på, fortæller han.

Sæsonen i Formel 4 starter 29-30. april på Padborg Park.