En stor pomfrit med det hele, tak

Snavset pizzeria havde glad smiley

Fødevarestyrelsen har givet pizzeriaet i Algade 25 en indskærpelse på grund af mangelfuld rengøring.

Foto: Steen Østbjerg

At der skal være rent i lokaler, hvor der findes fødevarer, er en selvfølgelighed for de fleste – og burde også være det for alle, der professionelt beskæftiger sig med at lave mad.

Ikke desto mindre var det nødvendigt for indskærpe netop dét, da Fødevarestyrelsens kontrollant lagde vejen forbi Algade Pizza i Algade 25 i Roskilde tirsdag i denne uge. Indtil da havde restauranten er glad smiley. Det er ikke længere tilfældet.

Kontrollanten kunne nemlig konstatere, at der var mørke belægninger på gulvet under en hylde i produktionsområdet, hvor der også på væggen bag en hylde var en fedtet belægning. Det samme var tilfældet på nogle hylder i et køleskab under disken.

På låget til en plastickasse med nachos var der grålig snavs, og på siden af emfanget – lige over en spand med pomfritter, var der spindelvæv.

I kælderen, noterede kontrollanten, var der mørk snavs på siden af en kummefryser, lige som der var snavset på ydersiden af et dobbelt køleskab.

Da det blev påpeget, kunne virksomheden godt selv se problemet og lovede, at der ville blive gjort rent med det samme.

Resultatet af besøget blev derfor en indskærpelse, hvilket kan ses af kontrolrapporten, hvor smileyen ikke smiler. Derudover kan Algade Pizza se frem til to opfølgende gebyrbelagte kontrolbesøg.