En institutions vemodige farvel

Foto: Kristian Jørgensen

Som så mange gange før sad Finn Evald søndag bag orglet i Roskilde Domkirke, men denne gang var det hans sidste gudstjeneste i kirken, hvor han kom til i 1986.

Egentlig føler han sig trods en alder på 70 år ikke færdig med sin metier, men han har af andre årsager fundet det tiden til at sige stop for dette kapitel.

– Det er vemodigt. Når jeg holder op nu, er det fordi, jeg er flyttet til Gilleleje, og det er for langt at køre. På et eller andet tidspunkt skal man stoppe, og det er passende nu, siger Finn Evald.

Han har ikke alene været organist i domkirken, men nok i endnu højere grad har sat sit aftryk som skaber af og leder for Roskilde Domkirkes Drengekor, som han nu også giver slip på.

– Det er næsten værre. Alle sangerne har jeg kendt, fra de er ni år, så vi har et tæt forhold til hinanden, men jeg er da i tryg forvisning om, at de vil køre det videre, siger Finn Evald, der siden 1987 har rejst rundt i verden med drengekoret og sunget ved et utal af gudstjenester og koncerter i Roskilde og resten af Danmark.

Finn Evald bevarer en del af sit virke i Roskilde, da han fortsat vil undervise på Sjællands Kirkemusikskole i Allehelgensgade.