Efter 13 år er det slut: Jyllinge skal have ny sognepræst

Kaj Bollmann stopper som sognepræst i Jyllinge og går på pension. Dermed skal der nye beboere i præstegården.

Præst stopper

Kaj Bollmann går på pension, og dermed skal Jyllinge vænne sig til nye mennesker i byens smukke sognegård.

Foto: Kenn Thomsen

Jyllinge skal inden længe vænne sig til nye ansigter i byens præstegård. Sognepræst Kaj Bollmann går nemlig på pension, da han fylder 70 år den 17. oktober i år.

– Som tjenestemand er der ikke så meget at diskutere, så skal man ud af vagten, siger han om det faktum, at livet som sognepræst nu lakker mod enden.

Den sidste arbejdsdag bliver 31. juli for Kaj Bollmann, som er vokset op på Als og blev uddannet præst i 1979.

– Jeg har valgt at stoppe, inden vi skulle have gang i nye konfirmand-hold. De skal ikke begynde med mig og så overtages af en ny præst efter bare et par måneder, siger Kaj Bollmann.

Siden 2010 har Kaj Bollmann været sognepræst i Jyllinge, men efter sommerferien er det slut, da han går på pension. Foto: Kenn Thomsen

Kaj Bollmann og hans kone Natahlie har købt et rækkehus i Kirke Værløse, som de overtog 1 januar i år. De bor dog fortsat i præstegården.

– Vi flytter til Kirke Værløse den 1. april, og så pendler jeg de sidste måneder, siger han.

Hvorfor bliver I ikke i Jyllinge?

– Det vil ikke være fair for en ny præst, at jeg sådan går og ånder vedkommende i nakken. I et embede som det her skal der være mulighed for at starte på en frisk for den nye præst. For folk i Jyllinge vil jeg altid være præsten. Jeg tror, det vil være vanvittigt irriterende for en ny, at jeg færdes i byen på daglig basis, siger han.

Lidt kommer Kaj Bollmann dog til at færdes i Jyllinge alligevel. Han er nemlig medlem af fårelavet. Og det tænker han ikke at slippe helt med det samme.

Med Kaj Bollmanns afgang skal der findes en ny præst, som skal bo i den smukke præstegård midt i den gamle bydel.

– Vi håber at have en ny præst klar, inden Kaj har sidste arbejdsdag, lyder det fra formanden for menighedsrådet, Birthe Ritslev.

I Jyllinge er Mogens Damm og Karen-Marie Winther i forvejen præster. Mogens Damm bor i Jyllinge og Karen-Marie WInther i Stenløse.