Domkirken endelig fyldt med konfirmander igen

Konfirmandtræffet er tilbage i Roskilde Domkirke efter at have været aflyst to år i træk.

Se billederne: Domkirken endelig fyldt med konfirmander igen

Konfirmanderne skulle forbi fire poster i Roskilde Domkirke. Blandt andet skulle de skrive om de ting, der bringer dem glæde og sætte sedlen på et træ.

Foto: Thomas Olsen

Det var med en vis spænding, at Stinna Ahrenst i efteråret tog hul på forberedelserne til det årlige konfirmandtræf i Roskilde Domkirke.

Som religionspædagogisk konsulent i Roskilde Stift er hun tovholder på det store arrangement, der samler mellem 3000 og 3500 konfirmander fordelt over tre dage.

Men både i 2021 og 2022 var arbejdet forgæves, for corona-smittetallene var så høje i januar, at det blev nødvendigt at aflyse. I 2020 nåede konfirmandtræffet lige at blive afviklet, inden alt blev lukket ned.

– Det er en forløsning at få lov at holde konfirmandtræf igen. Vi nåede jo også at arbejde med det de andre år, inden vi måtte aflyse, siger Stinna Ahrenst, som derfor blev en smule nervøs, da smittetallene begyndte at stige igen i efteråret.

Konfirmandtræffet i Roskilde Domkirke er tilbage efter to aflyste årgange og har udsolgt til alle tre dage. Foto: Thomas Olsen

Til forskel fra 2021 og 2022 kom der denne gang ingen anbefalinger fra myndighederne om nedlukninger, så derfor er der i denne uge konfirmandtræf i domkirken for første gang i tre år.

– Det er vi virkelig glade for. Hvis vi havde aflyst igen, kunne vi godt frygte for, at konfirmandtræffet ikke var kommet tilbage. Interessen er der heldigvis stadig, for vi har udsolgt i år, siger Stinna Ahrenst.

Roskilde Stift har konfirmandtræf i Roskilde Domkirke 31. januar-2. februar.

Samlet vil et sted mellem 3000 og 3500 konfirmander fra stiftet besøge domkirken.

Træffet holdes to gange om dagen, hvor der hver gang er plads til 24 hold.

Temaet for årets konfirmandtræf er nadveren, og konfirmanderne skal forbi fire poster, der er opkaldt efter en discipel og en følelse: Glæde/Johannes, Vrede/Peter, Sorg/Judas og Frygt/Thomas.