DM i Skills kommer til Roskilde

DM i Skills kommer til Roskilde

Roskildes borgmester, Tomas Breddam (i midten), skåler med Søren Heisel (th.), formand for Skills Denmark, og næstformand Michael Boas Pedersen efter at underskrevet aftalen, der sender DM i Skills til Roskilde.

Foto: Jens Wollesen

Over 300 deltagere og flere end 60.000 gæster kommer til Roskilde Kongrescenter i april 2024, hvor Roskilde bliver vært for danmarksmesterskaberne i håndværk – også kaldet DM i Skills.

Aftalen blev mandag formiddag underskrevet på Roskilde Tekniske Skole af Roskildes borgmester, Tomas Breddam, og formandsskabet for Skills Denmark.

For ni år siden forsøgte Roskilde Kommune også at lægge billet ind på begivenheden. Dengang løb det ud i sandet, men i sidste uge bakkede et enstemmigt byråd op om ansøgningen.

Regningen for at lægge hus til DM i Skills lyder på 6,5 millioner kroner. De penge går ikke alene til at få endnu en stor begivenhed til byen, men i høj grad til at løfte de faglige uddannelser, som over en bred kam er gået tilbage gennem mange år.

– Vi trænger til, at særligt de faglige uddannelser får mere kredit for det, de faktisk gør. Der er ikke harmoni mellem det kæmpe stykke arbejde, de gør, og hvad man hører om dem. Det tror jeg, vi kan kan ændre på ved at holde Skills her i Roskilde, siger Tomas Breddam.

Konkurrencerne i alt fra tækkemand til gourmetslagter kommer til at foregå på 20.000 kvadratmeter i og omkring Roskilde Kongrescenter. Åbnings- og afslutningsseancerne den 18. og 20. april. finder sted i Hal 9 på Musicon.