Dansen hvor du ikke kan gøre noget forkert

Foto: Kenn Thomsen

For nogle mennesker føles det grænseoverskridende at danse foran andre. Men forestil dig så at gøre det på en græsplæne i et almindeligt villakvarter iført et par høretelefoner, så det kun er dig selv, der kan høre musikken, mens du danser rundt.

Sådan er det, når Karina Juul Folsing laver »Silent Groove« med sit hold. Hun har undervist danseformen The Groove Method i tre-fire år, men da der i foråret blev lukket for al indendørs danseundervisning, måtte hun tænke i nye baner.

Hun købte en bunke trådløse høretelefoner samt en mikrofon og inviterede folk til at danse med udendørs.

– Jeg ville ikke tage en højttaler med ud og genere andre med musikken, siger hun.

Kan ikke danse forkert

En af de vigtige pointer ved The Groove Method er, at det er lige meget, hvordan man ser ud, mens man danser.

Om Karina Juul Folsing

Karina Juul Folsing har undervist i bevægelse i snart 10 år, er Gotved­uddannet bevægelsesunderviser og massør og har siden 2012 sideløbende været selvstændig behandler og underviser. Sidste år stiftede hun virksomheden Karina Juul – CoachByMovement og begyndte at få flere hold og events i eget regi. Hun holder en Beach Groove-event på Veddelev Strand den 29. juli kl. 19-21. Første undervisning efter sommerferien er torsdag den 20. august kl. 17-18. De første otte gange er udendørs med Silent Groove, mens de sidste otte gange inden jul bliver indendørs hos DemiBallet i Roskilde. Læs mere på www.karinajuul.dk

– Det handler om, hvordan du har det, mens du danser, og det savnede jeg ved de andre danseformer, siger Karina Juul.

Men ét er at danse groove i en træningssal sammen med de andre på holdet. Noget andet er at gøre det udendørs, hvor tilfældigt forbipasserende ser dig danse, uden at de kan høre den musik, du har i ørerne.

– Jeg har virkelig rykket mig, mens vi har været udenfor. Nu ænser jeg ikke længere folk, og jeg synes, det er hyggeligt, når de ser os og smiler, siger Betina Folsing fra Tuse, som er søster til Karina Juul Folsing.

– Det er dejligt, at du ikke kan gøre noget forkert, siger en anden af deltagerne, Pia Nielsen fra Jystrup.

Fest uden tømmermænd

Mette Søgaard Hansen fra Roskilde skulle bruge et år på at samle mod til sig, før hun begyndte til groove, men nu vil hun ikke undvære det for alt i verden.

– Det er super dejligt. Hvornår kan man ellers få lov at danse i halvanden time? Det er ren afslapning og fri leg, og jeg smiler altid, når jeg kommer hjem, siger hun.

– Vi griner altid meget. Det er som at holde fest uden tømmermænd, siger Betina Folsing, som også kan lide det holistiske element ved The Groove Method, hvor hele kroppen tænkes med ind i bevægelserne.

– Folk siger ofte til mig: »Jeg vidste ikke, jeg kunne danse«, og de får også at vide, at de er begyndt at bevæge sig anderledes og har fået mere selvværd, fortæller Karina Juul Folsing.

De fem Groove-sandheder

Din måde er den rigtige måde at gøre det på. Du er unik, du skal se anderledes ud. Du forstår det først, når du har øvet, prøvet og tilegnet dig det. Ingen kan gøre det for dig. Hvad folk mener om dig, er deres problem.