Byrådskandidat forbundet med islamisk bevægelse

Foto: Kristian Jørgensen
Det socialdemokratiske byrådsmedlem Tuncay Yilmaz arbejder for rejsebureauet MG Rejser, der drives af Milli Görüs - en konservativ islamisk organisation.
Det socialdemokratiske byrådsmedlem Tuncay Yilmaz arbejder for rejsebureauet MG Rejser, der drives af Milli Görüs – en konservativ islamisk organisation.

Det er ikke et problem for Socialdemokratiet i Roskilde at have en kandidat, som arbejder for en konservativ islamisk bevægelse.

Byrådsmedlem Tuncay Yilmaz arbejder som rejseleder på pilgrimsrejser til Mekka for organisationen Milli Görüs.

Den arbejder ifølge udenrigspolitisk forsker ved Dansk Institut for Internationale Studier Jakob Lindgaard for, at »islamiske værdier skal have en så bred og dyb plads i vores personlige og sociale liv som overhovedet muligt.«

Selv afviser han at støtte organisationen personligt.

– Jeg er ikke medlem af den organisation. Den eneste forbindelse er, at jeg arbejder for deres rejsebureau, siger Tuncay Yilmaz.

Socialdemokratiet bakker op om Tuncay Yilmaz, der ved seneste valg trak 558 personlige stemmer.

Partiformand Søren Kargaard kender ikke meget til Milli Görüs, men ser ikke noget mærkeligt i, at Tuncay Yilmaz som muslim arbejder som rejseleder for en muslimsk organisation.

– Hvis vi havde observeret noget mistænkeligt ved organisationen, ville vi også have talt med ham om det, men det har vi ikke hørt noget om, siger han.

 Artiklen her er en forkortet version af flere artikler i DAGBLADET Roskilde torsdag 21. september. Du kan købe adgang til avisen på linket her: http://sn.dk/modules/sn/flow_page_buy