Blå blink står til søs: Politiet bliver skipper på egen båd

Midt- og Vestsjællands Politi er blevet bådejer.

Blå blink står til søs

Sådan ser Midt- og Vestsjællands Politis første flydende patruljefartøj ud. Foto: Steen Østbjerg

Når sejl- og badesæsonen indfinder sig, senere på året, står Midt- og Vestsjællands Politi meget bedre rustet til at patrulje på vandet end nogensinde tidligere.

Politikredsen har nemlig fået sin allerførste båd, og med den er der lagt op til en betydelig opgradering af den maritime indsats.

Båden er en Bombard Explorer 700. Den er syv meter lang, to en halv meter bred, og der kan være op til 16 personer om bord. Den er udstyret med blå blink og med to potente påhængsmotorer, der kan få båden til at skyde 45 knob – eller over 80 kilometer i timen, som landkrabber ville sige.

Det ny fartøj betyder, at politiet får langt lettere ved at være til stede langs de kyststrækninger, der er så mange af i kredsen.

– Det vil betyde en større tilstedeværelse til søs. Meget større. Hidtil har vi benyttet marinehjemmeværnets både, hvor vi på forkant har skullet aftale nogle dage at tage ud. Det var en løsning, hvor vi afhængige af andre. Det er vi ikke længere, siger fungerende politikommissær Peter Bjerre.

Politimotorbåden bliver staldet op i politigården i Roskilde, hvorfra den på trailer vil blive kørt ud til de steder, hvor den skal i aktion. Foto: Steen Østbjerg

Båden har endnu ikke været ude at sejle. Det skyldes dels, at der først bliver taget fat på den maritime indsats, når sejlsæsonen begynder, og det er traditionelt omkring 1. maj, og dels, at kredsen først skal have uddannet nogle af sine politifolk til at sejle fartøjet. Det kommer til at ske i løbet af de næste måneder.

– Vi vil sejle ud for at indgå dialog, om fx redningsveste, men også for at være til stede og for at øge tryghedsfølelsen, fx på strandene, hvor vandscootere og jetski fylder. Vi kan være til stede ved store arrangementer som Kalundborg Rocker eller sankthans. Og så kan båden også fungere lidt som den mobile politistation, hvor folk kan komme og få en snak, siger Peter Bjerre.

Politiets speedbåd får ikke en fast havneplads. Det vil blive staldet op i politigården i Roskilde, hvorfra den vil blive kørt på trailer ud til de steder, den skal i aktion. Så den vil også blive set på landevejene.