Bil flækker midt over på dansefestival

Foto: Peter Andersen, Thomas S. Abildsten

To gode venner kommer kørende i deres lille grønne bil. De skal på ferie, og de glæder sig til turen. Men pludselig går noget galt. Den lille grønne bil går i stykker og flækker simpelthen over i to dele. Nu skal de to venner finde ud af, hvordan de kommer videre derfra. De danser rundt med gakkede bevægelser, imens de prøver at finde ud af, hvordan de får repareret bilen.

Sådan starter den hollandske danseforestilling »Bil På Afveje«. Det er en familieforestilling, som man om en lille måned kan se på havnen i Roskilde. Sammen med danseforestillinger fra seks andre lande er den nemlig en del af SWOP festivallen, som løber af stabelen fra den 25. april til den 3. maj.

– Da vi fandt ud af, hvilke forestillinger, der skulle på festivalprogrammet, havde vi to kriterier. For det første skulle der være forestillinger for alle aldersgrupper, og for det andet ville vi have de bedste forestillinger i Europa. Det synes jeg vi har fået, siger Thomas Eisenhardt, der er kunstnerisk leder på teateret Aaben Dans.

Det er folkene bag teatret Aaben Dans, som er initiativtager til SWOP festivalen, der har fokus på danseforestillinger, som primært henvender sig til børn og unge.

Alle forestillingerne på SWOP festivalen er gratis. Det er dog nødvendigt at bestille billet på www.swopfestival.dk på forhånd ved de fleste af forestillingerne.

Læs mere i DAGBLADET Roskilde