Bibliotekaren anbefaler: Nyt børnebibliotek!

Bibliotekaren anbefaler: Nyt børnebibliotek!

Vi har fået spritnyt børnebibliotek for de mindste på Roskilde Bibliotek! Hurra! Vi er så glade og stolte af vores nye fine børnebibliotek, der åbnede den 20. januar. Og det fik os til at tænke på alle de fantastiske og dejlige billedbøger, der findes om biblioteker.

Carolina Rabei – Bogen der manglede en læser (2019)

Man siger ofte der er en bog til os alle. Men hvad nu hvis bogen ligger øverst på hylden og er blevet glemt af alt og alle og bare allerhelst vil finde en læser? Så må de andre bøger hjælpe til, så bogen kan finde sin helt rigtige læser. En rigtig fin bog om at finde den helt rigtige bog. Anbefales fra 3 år.

Lån bogen her.

Dave Skinner – Der er en løve på biblioteket (2020)

Lily ligner måske en artig pige, men det er hun slet ikke. Hun bliver ved med at råbe at der er en løve i biblioteket og hver gang bliver folk bange. Men der er jo ingen løve. Men en skønne dag er der en løve og så er der ingen der tror på hende. Sød og lidt grum ”ulven kommer” fortælling. Anbefales fra 3 år.

Lån bogen her.

Carl Qvist-Møller – Læsepadden Pede (2022)

Pede er en virkelig sløv padde, der synes biblioteket er et rigtig kedeligt sted. Så kedeligt at han falder i søvn da klassen besøger det. Og da han vågner er han helt alene med masser af bøger, som han ikke ved hvad man skal bruge til. Skal man bygge med dem? Sove i dem? Men så åbner han en … Dejlig bog om bøgernes magi. Anbefales fra 3 år.

Lån bogen her.

Andre gode billedbøger om bibliotekernes verden er: Jeg vil ikke være stille af Laura Ellen Anderson, Luna elsker biblioteket af Anna McQuinn og Piblioteket af Lorenz Pauli.