Ænder får maveuret justeret hos urmageren

Ænder får maveuret justeret hos urmageren

Ejeren af Svend's Ure i Skomagergade 10, Søs Pedersen, sørger for, at gadens ænder får mad, når de banker på døren. (Foto: Carina Leth)

Foto: Carina Leth

Et lokalt andepar får hver dag maveuret justeret hos Svend’s Ure i Skomagergade, hvor de banker på med næbbet.

– De to ænder kommer trofast hver dag for at få lidt at spise, siger urmager Søs Pedersen, der ejer Svend’s Ure.

– I øjeblikket får de lidt brød, men jeg har købt noget korn, de skal have, så de får noget ordentligt at spise.

Andefuglene må være sande menneskekendere, for de er landet det rigtige sted.

– Jeg er en dyreven, så jeg kan slet ikke lade være med at fodre dem, siger Søs Pedersen.

– Her har jeg også altid vand til hundene, og nogle gange har jeg også en hund i butikken. Hvis jeg ser en ensom hund eller kat, tjekker jeg altid efter, og hvis det er nødvendigt, så hjælper jeg dem.

Hjemme i privaten har Søs Pedersen samme holdning, så hun har gennem tiderne haft syv voksne hunde, 124 hvalpe, fem katte og syv killinger plus et akvarie med mange fisk.

Søs Pedersen har været ejer af Svend’s Ure i 11 år, og inden hun tog uddannelsen som urmager, var hun gennem 20 år bygningsmaler. De to forrige ejere af forretningen hed begge Svend til fornavn, og når hun bliver spurgt om, hvorfor forretningen hedder Svend’s Ure, siger hun.

– Det gør den, fordi jeg er svend, jeg har aflagt svendeprøve som urmager.

Søs Pedersens titel er dog mere korrekt urmagermester, da hun har en lærling i butikken, Martin Petersen. Han er hendes femte elev.

Søs Pedersen får daglige besøg af de to ænder. De banker på butikken med deres næb, for at gøre opmærksom på, at nu er det spisetid. (Foto: Carina Leth)
Værkstedshund og lærling kigger ud. (Foto: Søs Pedersen)
Ejeren af Svend’s Ure i Skomagergade 10, Søs Pedersen, sørger for, at gadens ænder får mad, når de banker på døren. (Foto: Carina Leth)