98 skyldnere huskede det selv

Politiet har været tidligt oppe i nat, og det samme var 10 borgere i Roskilde og Lejre Kommuner. Klokken tre i nat påbegynde politiet nemlig en fogedaktion.

– Vi var rundt hos skyldnere, som – trods adskillige indkaldelser og forkyndelser – var udeblevet fra et retsmøde i fogedretten i Roskilde, siger Carsten Andersen fra Midt- og Vestsjællands Politi.

De 10 blev alle anholdt og kom for fogedretten, mens én enkelt er frihedsberøvet, fordi vedkommende har et udestående med Skat, der skal afklares.

Desuden var der noget bifangst ved aktionen.

– Vi traf to personer, der var eftersøgt af Københavns politi som udeblevne fra retsmøder, samt én, der var udeblevet fra afsoning af sin frihedsstraf. Dem hjælper vi også med at få klaret det, de ikke selv kunne, siger Carsten Andersen.

Politiet hæfter sig naturligvis ved de 10 anholdte, men i mindst lige så stor grad over, at 98 personer har valgt selv at dukke op og få klaret deres sager.

– Den 8. januar varslede vi en fogedaktion i pressen. Der fortalte vi, at skyldnere havde mulighed for selv at henvende sig i fogedretten på et tidspunkt, som passede borgeren bedst. Vi synes, det er et udtryk for, at vores opfordring har virket. Vi vil hellere bruge vores arbejdstid på noget andet end at hente folk, som glemmer deres aftaler, siger Carsten Andersen.

På de adresser, hvor politiet i nat ikke traf skyldnerne hjemme, efterlod politiet en besked om, at politiet havde været på stedet og med en opfordring om snarest muligt at få mellemværendet med fogedretten klaret.

– Vi fortsætter nu vores arbejde med at finde disse folk. Skulle de have lyst til at henvende sig til den myndighed, som de har et udestående med, så har de fortsat mulighed for det.

– Og det er måske mere belejligt, end at vi dukker op, mens det er mørkt, siger Carsten Andersen.