Står til 280.000 kroner i bøde for at sælge e-cigaretter

Slikbutik knaldet: Står til stor bøde for ulovlige e-cigaretter

Disse ulovlige e-cigaretter, de såkaldte puff bars, blev beslaglagt i en kiosk i Holbæk. Foto: Midt- og Vestsjællands Politi

Ulovlige engangs-e-cigaretter målrettet børn er et stigende problem, oplever Midt- og Vestsjællands Politi, som for nylig var på besøg i en slikbutik i Roskilde sammen med Sikkerhedsstyrelsen.

Hele 1319 ulovlige engangs-e-cigaretter med 28 ulovlige smagsvarianter, som blandt børn og unge går under navnet puff bar, fandt politiet ved besøget. Dermed står slikbutikken til en bøde på 280.000 kroner for overtrædelse af markedsføringsloven i sagen, som skal afgøres ved retten.

– Vi hører fra vores gode kontakter i SSP-miljøet, at det her produkt bliver mere og mere udbredt, og at det florerer blandt børn helt ned til 6. klasse. Det er absolut ikke et produkt egnet til børn. En puff bar indeholder fx tre gange så meget nikotin som en almindelig cigaret, fortæller Charlotte Tornquist, kommunikationsmedarbejder i Midt- og Vestsjællands Politi.

De ulovlige e-cigaretter sælges i indpakninger, som meget ligner slikindpakninger.

Sikkerhedsstyrelsen har fået lukket 295 salgsprofiler over hele landet for at komme puff barene til livs. Det store arbejde har p.t. betydet bødeforlæg på hele 36 millioner kroner nationalt.