2.600 børn til konfirmandtræf

Foto: Daniel Niebuhr

Næsten 500 børn fra hele Roskilde Stift var tirsdag eftermiddag samlet til endnu en udgave af det store konfirmandtræf i Roskilde Domkirke. Senere på aftenen kommer der endnu et hold på cirka 500 børn, og sådan fortsætter det de næste par dage.

I alt er det planen, at 2600 børn dukker op mellem tirsdag og torsdag, og det er en stigning på 40 procent i forhold til sidste år, hvor man for første gang arrangerede konfirmandtræf i februar måned.

– Når vi vælger at rykke konfirmandtræffet fra efteråret til februar, er det fordi, vi regner med, at børnene kan mere og har en større viden, så de selv kan være deltagende i arrangementet. Det har egentlig været vores fokus, siden vi startede i 2009, for enkelte steder hører man om, at konfirmationsforberedelsen mest er noget med en præst, der taler, og børn, der lytter, siger Claus Raasted fra Rollespilsakademiet, der er med til at arrangere konfirmandtræffet.

Inde i selve domkirken bliver de forskellige grupper ført rundt til poster med udgangspunkt i forskellige dele af den kristne læring. Flere meter oppe hænger den store plexiglasdue, der også var gæst sidste år, hvor den blev hængende en hel måned efter konfirmandtræffet.

Inde i kapellerne blandt tidligere regenters gravsteder står en mand og fortæller livligt om dengang, hvor Jesus pludselig stod i hans stue, og andetsteds kan børnene tænde et stearinlys i mørket.

– Årets tema er »fra den lille historie til den store«, hvor vi blandt andet gerne vil fortælle, at en lille håndfuld børn ude i et sogn på landet eksempelvis er en del af konfirmandfællesskabet i Roskilde Stift, som så igen er en del af det danske kristne fællesskab, der også er med til at udgøre den verdensomspændende kristne menighed, forklarer Claus Raasted.

Læs mere i DAGBLADET Roskilde onsdag.