Vi trænger til et ungdomsoprør!

Sjovt at se, at efter regeringen har flyttet uddannelsesinstitutioner til provins-huller – så er antallet af ansøgere faldet drastisk. Uddannelsesministeren mener så, at det udelukkende skyldes at man taler job, som for eksempel pædagog, ned.

Klummeskribent Christian Christensen er 'Christians Chrummer' i Rødovre Lokal Nyt.

Foto: BRIAN POULSEN

Af klummeskribent Christian Christensen

Altså nu er jeg jo selv opvokset i Tønder – og jeg skal da hilse og sige, at jeg ikke var meget ældre end 18 år, førend jeg tog 4-toget til København. Tønder er kendt for 2 ting: Tønder Festivalen og Tønder-pige sagen.

Så jeg ved – på godt OG ondt – hvordan det er at leve i provinsen. Jeg var glad for at slippe væk – og jeg kommer ALDRIG tilbage!

Der er en årsag til at provinsen hedder provinsen. Der er skam ikke noget galt med provinsen. Der kan være dejligt, fredeligt og billige boliger – ja nu har vi endda Jonas Vingegaard, som er verdensberømt og bor i Glyngøre – men kan vi ikke lige vedtage at tvangsdeportation er rimeligt belastende og kan vi ikke vedtage at man SELV bestemmer om man vil bo der?

Lad os nu tage Tønder. Der kan du købe et hus på 110 kvadratmeter på en 1500 kvadratmeter grund til 234.000 kroner – til gengæld skal du betale 495.000 for 35 kvadratmeter på Frederikssundsvej i Brønshøj. Hvis du så vil have en lejlighed på 114 kvadratmeter, også på Frederikssundsvej, – ja så koster den 3.975.00 kroner – ja så kunne du altså købe 17 (SYTTEN!!) HUSE i Tønder kommune.

Hvorfor fanden bliver vi så overhovedet boende inde i byen??? Det gør vi fordi det er (MINDST) 17 gange mere NEDEREN at bo i Tønder.

Man har også vedtaget, at forældres indkomst skal bestemme, hvor de unge skal gå i gymnasiet. Nu skal Staten så også bestemme, HVOR de unge mennesker skal tages deres uddannelse?

Lad os nu bare sige, at man uddanner sygeplejersker i Glyngøre – hvad gør man så, når den nyuddannede sygeplejerske er blevet glad for Glyngøre, at hun/han ikke vil flytte derfra – og nærmeste SUPER-sygehus ligger i Aalborg 1 time og 42 minutters kørsel væk?

Vi har afskaffet børnemishandling. Skulle vi så ikke også stoppe med at mishandle vores unge?

Hvad med, at vi flyttede Christiansborg til Lolland. Der er nok et gods eller to der egner sig. Jeg er nærmest sikker på, at har man 10 millioner i hånden – så kan du købe HELE Lolland og få Falster med i købet.

Christiansborg er på 30.000 kvadratmeter– så hvis vi siger at en ung studerende vil slå sig til tåls med et værelse på 15 kvadratmeter– så var der 2000 ungdomsboliger lige DER. Hvis vi så flytter alle ministerier med til Lolland – så har vi sgu også løst problemet med boliger til ældre og hjemløse.

Vi mangler sygeplejersker, pædagoger, tømrere, elektrikere, SOSU – vi mangler ALT!!!

Og de eneste der kan redde os, det er fandme de unge. Dem vælger vi så, at de skal droppe deres sabbatår, tage til Tør Røvelse, for at tage en uddannelse de ikke har lyst til – og det efter 3 år på gymnasiet, hvor du har måtte rumle i en bus 3 timer om dagen, fordi dine forældre tjener for meget?

Vi har vist brug for et ungdomsoprør mere!

Det her lugter som når jeg åbnede mit vindue i Tønder: Her lugter nemlig af LORT!!